dinsdag 16 oktober 2012

Wij hebben chocolade fabriek Jacques bezocht. De fabriek is gebouwd in 1896 door Stollwerck. Het werd in het jaar 1967 gekocht door Duitsers. De chocolade wordt geproduceerd door Duitsers. Een merk van de chocolade is o.a. Callebout, zij produceren 1 miljoen ton chocolade per jaar. De chocolade wordt in 4 fases gemaakt.
Fase 1: kweken, oogsten ( in India, Indonezië,...) en gisten. Eén vrucht weegt 500-700g
Fase 2: de bonen verwerken tot een grondstof (door te roosteren en malen). Na het roosteren moeten ze de cacaobonen breken.
Fase 3: mengen met andere ingrediënten. In melkchocolade zit 50 tot 75 procent cacao en 25 procent melk, en in witte chocolade zit puur cacaovet, en zwarte chocolade is goed voor de gezondheid.
Fase 4: verpakken, er worden ongeveer 500 000 repen chocolade geproduceerd per dag.

Het was een leerrijke activiteit!
Jef, Stef en Julie, 3Bio

Geen opmerkingen:

Een reactie posten